Почетак > III разред > Диносауруси

Диносауруси

Вил Озборн и Мери Поуп Озборн: Диносауруси

???

.

ДиносаурусиНаучници верују да се први диносаурус појавио пре више од двеста педесет милиона година. То је било  пре толико година да је тешко и избројати. Иако су живели и изумрли  веома давно,  диносауруси су још увек интересантни, како су изгледали, како су живели, чиме су се хранили, а тек имена игуанодонт, коринтосаурус, барионикс…тешко их је и изговорити.   Ко је измислио реч диносаурус? Који је диносаурус био највећи?  Шта су древни народи мислили, шта су фоси­ ли?  Које тајне о диносаурусима још нису расветљене?  Одговоре на ова и још многа питања наћи ћете у овој књизи.

Задатак

Ако ти се допала ова књига, ево прилике да и ти постанеш истраживач света диносауруса. Потражи у библиотеци или књижари још неке књиге о диносаурусима и овде их објави. Не заборави да правилно напишеш има писца и наслов дела. Уколико знаш напиши и издавача и годину кад је књига издата. Тако је књигу лакше пронаћи. 

Можеш пронаћи и материјал на Интернету. На Интернету има много садржаја различитог квалитета, па је важно да га критички обрадиш.  Најпре пажљиво прочитај, затим напиши зашто га препоручујеш, а тек онда постави линк. У  томе нека ти помогне учитељица или  неко од старијих.

Advertisements
Категорије:III разред
 1. Ивана Карановић
  25. марта 2013. у 10:33

  У књизи се говори о: ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ, ПОРЕКЛУ ЗЕМЉЕ,ПРВОМ ЖИВОТУ,ПРВОМ ЖИВОТУ У МОРУ,ТРЕСЕТИШТУ
  СВЕТУ У ДОБУ ПЕРМА,СВЕТУ У ДОБА ТРИЈАСА,СВЕТУ У ДОБА ЈУРЕ,МОРСКИМ ГМИЗАВЦИМА,СВЕТУ У ДОБА КРЕДЕ
  КРАЈУ ДИНОСАУРУСА,ДОБУ СИСАРА,ЛЕДЕНОМ ДОБУБУДУЋНОСТИ ЗЕМЉЕ

  Мени се ова књига свиђа јер се у њој сазаје барем мало о праисторији и будућности.Уствари ова књига је дечија илустрована енциклопедија!

 2. Lenka Susnica
  6. новембра 2014. у 09:48

  Књига коју сам прочитала зове се е.истражи Диносауруси.Издавач је Младинска књига,Београд.Издата је 2007 год.Написали су је Дугал Диксон и Џон Малам.Сер Ричард Овен је измислио реч диносаурус.Палеонтолог је човек који истражује места где су живели диносауруси.Њихово име значи „страшни гуштери“.Постојали су биљоједи и месоједи.Мени је најзанимљивији баросаурус.Имао је дугачак врат и реп, а малу главу.Јео је лишће са високог дрвећа.Научници још увек не знају да ли су били паметни или не, спори или окретни.Књига ми се јако допала и препоручила бих је свима јер из ње можемо пуно тога да сазнамо о њима и њиховом начину живота.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: