Почетак > I разред > Нећу да кажем да

Нећу да кажем да

 Бел Муни: Цица и другари -Нећу да кажем да

Нови Сад, Ружно паче, 2007.

.

Цицина омиљена реч је НЕ !  Она не жели да иде у куповину, неће да се игра са братом нити да јој тата прича приче. Али, Цица убрзо схвата да није баш забавно кад стално говориш НЕ!

 .

Задатак

Зашто је Цици било тешко да каже да? Шта би рекао-ла Цици  о њеном понашању? Упореди причу са бајком о принцези која је стално говорила нећу. Ко је крив за Цицино понашање? Зашто није забавно увек говорити НЕ?

.

Advertisements
Категорије:I разред
 1. Марко Луковић
  29. маја 2011. у 17:45

  Цици је било тешко да каже да зато што је навикла да каже не.Цици би рекао да јој није добро понашање јер треба да говори и реч да а не само не. Нисам прочитао Бајку о принцези која је стално говорила нећу. Потрудићу се да је пронађем и прочитам. Цица је размажена и за такво понашање су криви њени родитељи. Требали су је на време кажњавати. Увек говорити не није забавно зато што то свима смета. Највише смета ономе ко то говори. Поручио би Цици да следећи пут размисли пре него што одговори. Некада једно мало да може да јој донесе осмех на лице. Ко зна колико је сладоледа до сада одбила а то баш није забавно.

 2. 2. јуна 2011. у 21:43

  Препоручујем ти Бајку о принцези која је говорила нећу, можеш је наћи у школској библиотеци.

 3. Бранислав Ћурковић
  21. децембра 2012. у 10:23

  Цици је било тешко да каже да јер је навикла да на све одговара са не.То није било лепо понашање са њене стране,треба увек прво размислити па одговорити.Цица је сама крива јер није размишљала.Није забавно увек говорити НЕ јер нико онда неће хтети да се игра са тобом .

 4. 16. фебруара 2013. у 16:20

  Зато што је навикла да стално говори не.Ја бих јој рекла да је тврдоглава.Прича је јако слична тј.Цица и принцеза Нећу имају исте особине, док сам читала књигу одмах ме је подсетила на принцезу Нећу.Цица је сама крива за њено понашање.Није забавно говорити не јер си онда усамљен и досадно ти је.

  • 3. децембра 2013. у 15:48

   Анђела, када ти задатак гласи као питање (а не да, рецимо, допуњаваш) покушај да пишеш пуном реченицом одговор. На пример, први задатак – питање Ненад је лепо и јасно одговорио, а ти директно, па одговор није потпун.

 5. Nenad Rodić
  16. септембра 2013. у 10:54

  Мислим да је Цици било тешко да каже да јер је била размажена и љута.Говорила је не и за ствари које воли и које не воли.Њено понашање није лепо јер таквим понашањем повреди и себе и друге.Мени није забавно увек говорити не јер онда нисам срећан и не могу да радим ствари које волим.

 6. Ања Бабић
  29. јануара 2014. у 16:55

  Цици је било тешко да каже да,јер је била размажена девојчица. терала је инат свима,није ни слушала шта је питају,одговарала је са -Не.Зато је била тужна и несрећнана.Бајку о принцези нисам пронашла у библиотеци,па не могу да их упоредим.

  • Anja Babic
   7. фебруара 2014. у 16:01

   За Цицино понашање нико није крив, крива је она сама, јер је тврдоглава. Није забавно говорити не, јер си онда усамљен, немаш пријатеља и ниси срећан.

  • 25. фебруара 2014. у 15:42

   Ања, одлично си разумела текст. Први пут куцаш па имаш неколико грешака. Потруди се и исправи их. Испод књиге коју отвориш остављаш коментар само за ту књигу, тако да не бринеш због књиге о принцезама. Пронаћи ћеш је други пут.

 7. Стеван Кнежевић
  29. јануара 2014. у 19:34

  Цици се није свиђало да каже да. Цицино понашање није било лепо. Цица је говорила не, а принцеза нећу. Цица је сама крива за своје понашање.Није забавно увек говорити не зато што некад нешто желиш.

  • Стеван Кнежевић
   9. фебруара 2014. у 20:20

   Кнежевић Стеван :
   Рекао бих Цици да је она сама крива за своје понашање зато што је тврдоглава.

 8. 25. фебруара 2014. у 15:45

  Стеване, сада си научио да остављаш коментаре. Одлично разумеш текстове, само тако настави.

 9. Aлекса Лукић
  18. марта 2014. у 16:36

  Цици је било тешко да каже ДА зато што је била тврдоглава и мислила је само на себе. Њено понашање није било лепо, ружно је стално говорити НЕ. Прво треба размислити па онда одговорити, а не само говорити НЕ. За Цицино понашање криви су њени родитељи јер су је размазили и дозволили да стално говори НЕ. Није забавно увек говорити НЕ зато што можеш да изгубиш другаре, зато што се могу мама и тата наљутити на тебе, зато што ништа не добијеш кад увек говориш само НЕ.

 10. Софија Шкорић
  24. марта 2014. у 17:41

  Цица је мислила да је НЕ само њена реч. Мислим да је она тврдоглава и зато је била усамљена. Родитељи су криви за њено понашање, требали су јој објаснити какве ће последице бити ако увек каже НЕ. Важно је користити своју главу и размислити о правом одговору. Цица се на крају поправила.

  • 25. марта 2014. у 11:19

   Шта си тачно мислила када си написала да је Цица мислила да је НЕ само њена реч? Шта мислиш зашто јој родитељи нису објаснили шта ће се догодити ако стално говори не? Шта би саветовала њеним родитељима? Допада ми се начин на који размишљаш. Препоручујем ти да прочиташ књигу о принцези која је говорила нећу, па да упоредиш Цицу и принцезу.

 11. Клајнер Ђуровић Мирка
  20. априла 2014. у 07:27

  Цици се није свиђало да каже да.Кад је мама позвала Цицу да иду у куповину Цица је рекла не.Мислим да је Цица хтела да иде, али није хтела да каже да.Цица је помало мрзовољна.Цици бих рекла да њено понашње није пристојно.Цица треба да слуша маму.Кад мама каже Цици да се склони од кише,она треба да је послуша.Кад мама каже Цици да скине мокру одећу она треба да је послуша.Цица је сама крива за своје понашање.Она намерно није хтела да каже да.Није забавно увек говорити не зато што можеш остати без:нових ципела,игре у парку,читања омиљене књиге,одговора на питање да ли те неко воли.Када је Цица остала сама у својој соби била је тужна. Никог није било да јој каже да је воли.Цица је онда схватила да треба рећи да.

  • 22. априла 2014. у 15:40

   Одлично Мирка. Шта мислиш шта је Цицу навело да стално говори не?

   • Клајнер Ђуровић Мирка
    22. априла 2014. у 16:30

    draganaika :
    Одлично Мирка. Шта мислиш шта је Цицу навело да стално говори не?

    Мислим да је Цица тврдоглава и да јој је било тешко да то призна. Зато је упорно говорила не.

 12. Lenka Susnica
  23. априла 2014. у 15:32

  Цици је било тешко да каже ДА,јер јој се није свиђало да каже ДА.Ја бих рекла Цици да њено понашање није лепо,да је много размажена и непослушна девојчица.Њој није важно шта је питају мама,тата и брат.Њен одговор је увек НЕ.Она је сама крива за своје понашање и због тога није могла бити срећна и дружити се са другима.Када говориш не и онда кад не мислиш тако,остајеш без пријатеља.Бајку о принцези која је стално говорила нећу нисам нашла у библиотеци и не могу да је упоредим са Цицом.

 13. 11. маја 2014. у 21:15

  Лепо што си се потрудила да одговориш на питање. Када будеш нашла књигу ти је прочитај, па упореди главне јунакиње.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: