Почетак > II разред > Принцеза Принцез Крофна и страшни Згранч

Принцеза Принцез Крофна и страшни Згранч

 

Силвија Ронкаља, Елена Темпорин: Принцеза Принцез Крофна и страшни Згранч

Београд, Креативни центар, 2008.

.

Kо каже да принц увек мора да спасава принцезу од змајева, чудовишта и чаролија? У овој бајци храбра принцеза Принцес Kрофна мора да се бори за свог принца и да се суочи са Згранчем, најстрашнијим чудовиштем на свет, које из својих жртава испија осећања и жеље. То чудовиште украло је душу њеном веренику, принцу Перцету, осећајном и изузетном сликару.

 .

Задаци

Принцеза из бајке је успела да међу свим насликаним срцима препозна  срце њеног принца. Шта мислиш како је то успела? У чему се огледа њена храброст? Шта је за тебе уметност? Замисли себе на двору баш на дан њиховог венчања, са ким би разговарао-ла и о чему? Напиши нешто о томе.

.

Advertisements
Категорије:II разред
 1. 24. фебруара 2011. у 10:19

  Принцеза је пронашла срце њеног принца,тако што је видела свој одраз на једном од срца.
  Њена храброст се види по томе што је чудовишту пресекла
  стомак и спасила свог принца Перцета.
  За мене је уметност музика,када неко зна лепо да слика,
  или нешто лепо да напише.
  На дан венчања причала бих са принцезом и похвалила бих
  је што је спасила свог принца Перцета.

 2. Ивана Карановић
  22. октобра 2011. у 08:00

  Успела је зато што је била упорна да поврати срце њеног вољеног.Отишла је да потражи чаробњака срца. Успела је да нађе портрет срца Перцета са својим одразом. Била је храбра и суочила се са страшним Згранчем .
  За мене је уметност када неко лепо слика, пише и свира клавир , јер то највише волим да слушам.
  На дан њиховог венчања би им однела огроман поклон. Волела бих да видим торту принца Перцета и принцезе Принцез Крофне. Питала бих принцезу Принцез Крофну да ли је била уплашена када је принц Перце остао без душе. Принца Перцета бих питала да ли би ме научио тако лепо да сликам.

 3. 2. јануара 2013. у 21:22

  Принцеза Принцез Крофна је успела јер је видела платно са два насликана срца, на чудан начин је видела себе у једном од њих. Она је у њему видела свој одраз. То се дешава кад се неко воли. То што је уопште кренула да се обрачуна са Згранчем показало је њему велику храброст, а и то што је мачем пробушила стомак који је већ био празан. За мене је уметност кад је неко јако успешан у свом послу било који да је у питању.Наравно је да се уметност огледа у стварању песама, сликама… Волела бих да разговарам са Принцес Крофном, и рекла бих јој да је баш лепо што победила Згранча, да не ствара ником проблеме.

 4. Вера Васић
  12. фебруара 2013. у 13:45

  Принцеза Принцес Крофна је успела да пронађе срце перцета тако што је видела свој лик у једном срцу. Њена храброст се огледа о љубави према принцу перцету. За мене је уметност један редак пок. Када бих ја била у дворцу, причала бих са мамом и татом о мом венчању и за кога бих се могла удати. Мама и тата би ми говорили шта да обучем и како да се понашам.

 5. Теодора Томановић
  25. децембра 2013. у 21:53

  Принцеза Принцес Крофна је успела да пронађе срце Перцета тако што је видела свој лик у једном срцу. Њена храброст се огледа у љубави према принцу Перцету. Принцеза је показала велику храброст када је кренула да се обрачуна са страшним Згранчем, а и то што је мачем Згранчу пробушила стомак. За мене је уметност када неко има таленат за оно што ради. Волела бих да на дан њиховог венчања разговарам са храбром Принцес Крофном. Рекла бих јој да је тај догађај извела тако мудро,храбро и одано.

 6. Ненад Родић
  15. јануара 2014. у 09:11

  Принцеза Принцес Крофна је била много заљубљена у свог принца Перцета и пуно га је волела зато је одмах чим је стала испред једног срца знала да је то срце које одговара њеном принцу Перцету. Принцеза Принцес Крофна је била јако храбра јер је без страха и не бринући за свој живот кренула да се суочи са страшним Згранчем и тако спаси свог принца Перцета. За мене је уметност када се неко бави оним што воли. Када бих присуствовао венчању Принцезе Крофне и принца Перцета уживао бих. Питао би их да ми испричају све о њиховим авантурама.

 7. Урош Јатић
  21. априла 2014. у 19:49

  Принцеза Принцез Крофна је успела да види свој одраз лица у једном срцу и на тај начин је била сигурна да се заљубила у принца Перцета.Њена храброст се огледала у томе што се суочила са опасним Згранчем и пробушила му стомак.За мене је уметност када неко лепо пева,свира,слика,пише стихове…Када би био на двору на дан венчања причао би са принцем Перцетом и питао бих га дал је био срећан кад му се вратило памћење.Принцезу би похвалио за храброст што је убила Згранча и на тај начин спасила своју љубав,принца Перцета.

 8. Милован Велемир
  14. маја 2014. у 20:12

  Принцеза Принцез Крофна је међу свим срцима које је насликао Чаробњак препознала насликано срце принца Перцета тако што је у њему видела свој лик јер су се њих двоје волели. Исто тако је принц Перце насликао принцезу видевши њена осећања у њеном лику и одлучио је да је запроси. Храброст принцезе се огледа у томе што се несебично борила са Згранчем, и победила га. Победом је вратила осећања свим људима и принцу.
  За мене је уметност када човек исказује своја осећања у песмама, сликама и нотама.
  На дан њиховог венчања бих волео да разговарам са принцом Перцетом о томе како може кроз своје слике да види осећања људи.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: