Почетак > II разред > Принцеза која је превише читала бајке о принцезама

Принцеза која је превише читала бајке о принцезама

Силвија Ронкаља, Елена Темпорин: Принцеза која је превише читала бајке о принцезама

Београд, Креативни центар, 2009.

.

Мирна је мала принцеза која као и свака девојчица, воли да јој се пре спавања исприча нека прича. Али она жели да слуша само бајке о принцезама, због којих је стално забринута… Колико ће само проблема имати због Снежанине јабуке, вретена Успаване лепотице, Пепељугине ципелице и жабаца који би када их неко пољуби требали да се претворе у принчеве.

 .

Задатак

Принцезица Мирна је знала да ако жели да пронађе мужа мора нешто и да жртвује. Kакве особине она показује? Иако Ђакомо није био прави принц она одлучује да се уда  за њега, зашто? Како замишљаш сусрет и разговор принцезе Мирне и даде Ануцијате? Шта су једна другој рекле?

.

Advertisements
Категорије:II разред
 1. Sofija Kurtes
  20. марта 2011. у 17:32

  Мени се баш свидела принцеза Мирна зато што је упорна у својим намерама, а уз то је и баш мало луцкаста. Она се удаје за Ђакома зато што јој се свидео на први поглед иако је обичан сељак.

  • 23. марта 2011. у 18:54

   Софија, драго ми је да си се и ти прикључила. Сад кад видиш да је ово лако мало машти пусти на вољу и смисли разговор између принцезе и њене дадиље на пример после венчања.
   Поздрав, учитељица.

 2. Ивана Карановић
  28. априла 2011. у 15:52

  Мирна је плашљива и сналази се са жабама и сама у природи.Она одлучује да се уда за Ђакомона зато што се заљубила на први поглед.Признајем да је Ђакомон личио на принца , а и леп је.

 3. Marko Serdar
  6. децембра 2011. у 17:34

  Принцеза Мирна је била размажена и мислила је да ће се њој десити исто што и ликовима из бајки. Принцеза се заљубила чим је видела Ђакома и није јој било важно што није принц.Принцеза јој је причала како је срећна са Ђакомом у њихобој кући. Причала јој је и о жабама и о такмичењу.

 4. tara vujicic
  20. априла 2012. у 12:04

  Мирна је тврдоглава и размажена принцеза. Блесава је јер не воли да се чешља. Дадиља јој прича приче, али она жели само приче о принцезама. Мирна сања о плавом принцу на белом коњу. Удаје се за Ђакома и заљубљује се на први поглед. Књига ми се свидела!

  • 23. априла 2012. у 16:27

   Драго ми је Тара да си се укључила у клуб читалаца. Прегледај предложене књиге па прочитај још коју.

 5. 10. јануара 2013. у 21:19

  Она је била бахата,тврдоглава, размажена али и упорна.Она и сама није имала пуно квалитета ,а и пробала је много начина да се уда ,Ђакомо јој преостаје као можда задња шанса а и заљубљује се у њега на први поглед.Дада Анунцијата јој је предложила да се сети приче коју јој је она причала уторком .То је била бајка о жабцу па јој је предложила да пронађе мужа на тај начин,а Мирна се сложила.

 6. Вера Васић
  24. фебруара 2013. у 13:57

  Принцеза Мирна је жртвовала своје ствари да би се удала и пронашла свог правог принца. Мирна је била луцкаста и превише је веровала у бајке о принцезицама. Мирна је одлучила да се уда за Ђакома јер је он био прави принц из Мирниних снова. Разговор Мирне и даде Ануцијате је био веома озбиљан и уверен. Разговарале су о принцези која је пољубила жабца па је Ануцијата предложила и Мирни да то уради.

 7. Урош Јатић
  1. новембра 2013. у 20:43

  Принцеза Мирна је веома размажена,али је морала нешто да жртвује да би пронашла мужа. За Ђакома се удала јер се заљубила на први поглед. Разговор између принцезе Мирне и даде Ануцијате замишљам као поверљив и одлучујући. У том разговору је дада Ануцијата подсетила принцезу Мирну на бајку коју јој је она читала сваког уторка.

 8. 4. новембра 2013. у 10:30

  Принцеза Мирна је показала храброст док је тразила принца. Мирна се удала за ДЈакомоа зато сто је изгледао као принц. Замиѕљм како дада Ануцијата стидљиво разговара са Мирном, а Мирна полако подизе главу и поциње да размисља. Поѕто је дада Ануцијата сваке ноци цитала прицу о принцези која је пољубила забу, па се заба претворила у принца. Одлуциле су да и Мирна тако уради.

 9. Nenad Rodić
  12. новембра 2013. у 13:05

  Принцезица Мирна иако се звала Мирна није била мирна. Била је упорна да јој се свако вече пред спавање чита бајка о принцезама. У свакој бајци које су јој дадиље прочитале она је пронашла себе. Била је јако маштовита и стално је бринула за нешто. Принцеза Мирна је срела Ђакома једног дана када је отишла на предлог своје дадиље Ануцијате да љуби жабе и на тај начин пронађе плавог принца. Принцеза се одмах заљубила у Ђакома иако он није био принц већ сељак који је тренирао жабе и који се облачио у плаво јер је волео боју неба. Принцеза Мирна се удала за Ђакома уз раскошну свадбу.

 10. Теодора Томановић
  25. децембра 2013. у 21:15

  Принцезица Мирна се звала Мирна, али није била мирна.Свако вече пред спавање је захтевала да јој се читају бајке о принцезама. У тим бајкама она је проналазила себе. Принцезица Мирна је била тврдоглава, храбра и упорна. Принцеза је срела Ђакома једног дана када је отишла на предлог своје дадиље Анунцијате да љуби жабе и да на тај начин пронађе плавог принца. Принцеза се одмах заљубила у Ђакома иако он није био принц већ сељак који је гајио и тренирао жабе скакаче и пљуваче. Он се облачио у плаво јер је волео боју неба. Мирна је одлучила да се уда за Ђакома зато што је превише веровала у бајке и заљубила се на први поглед.Разговор Мирне и даде Анунцијате је био веома одлучујући и уверљив. Разговарале су о принцези која је пољубила жапца па је Анунцијата предложила и Мирни да то уради. Принцезица Мирна је рекла дади Анунцијати да ће то урадити.

 11. Софија Карановић
  14. јануара 2014. у 18:09

  Прицеза Мирна живела је у предивном краљевству где су је сви обожавали. Дадиље су јој свако вече читале бајке, али само о принцезама. Све је морало да буде како она жели, али ни то јој није било довољно. Мирна је била тврдоглава и упорна, али и размажена. Кад би јој прочитали неку бајку она би почињала да верује у њу и да се понаша као да живи у тој бајци. Због бајки није хтела да се чешља, да једе јабуку, да шије и тако редом. Толико је била посебна да је имала и посебне прохтеве о тражењу мужа. Само је имала једну замерку желела је да нађе плавокосог принца и он мора бити на белом коњу. Дадиља Аанунцијата предложила јој је да пољуби жабе и тако нађе принца. Мирна је прихватила предлог и кад је кренула да тражи жабе срела је Ђакома, плавокосог дечака, који је гајио жабе. Иако Ђаком није био принц она се заљубила у њега на први поглед. Принцеза је веровала у бајке, па је тако поверовала да је Ђакома њен принц из бајке.
  Разговор између дадиље и принцезе био је пун поверења. Ануцијата је сигурно саветовала Мирну. То је био пријатељски разговор.

 12. Милован Велемир
  22. маја 2014. у 19:58

  Мирна је имала седам дадиља које су јој читале бајке свако вече и она је тако живела и мислила да живи као у бајци. Била је храбра и упорна. Жртвовала се љубећи жабе како би пронашла принца. Одлучила је да се уда за Ђакомоа зато што је био леп младић јер је личио на плавог принца из бајке кога је она замишљала. Разговор између принцезе и даде Ануцијате је био пун поверења. Дада је саветовала принцезу да поступи као у бајци која јој се читала уторком и принцеза је рекла да ће то и да уради.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: