Почетак > III разред > Четвероока вила

Четвероока вила

Пени Метјуз: Четвороока вила

Београд, Стилос арт, 2007.

.

Лусин сан да заигра вилу шећера у балету Крцко Орашчић , претворио се у ноћну мору.Морала је да носи наочаре, и да игра са оним хвалисавим, надменим Крејгом, којег је наставница увек истицала! Може ли ишта да буде горе од тога?

ЗАДАТАК 
Опиши како је изгледао сусрет између Крејга и Луси? Шта те је изненадило у њиховом понашању? Зашто се Луси није више радовала часовима плеса? Шта је највише нервирало у Крејговом понашању? Опиши ситуацију када је Луси „прокувала од беса“? Зашто је госпођа Фиг тражила од Луси да се извини Крејгу? Ко је Луси назвао Четвороока вила и зашто? Зашто се Луси није обрадовала када је чула да треба да игра у омиљеном балету? Зашто су ствари кренуле наопако на првој проби целе представе, а само месец дана пре приредбе? Када се Луси сажалила над Крејгом? Шта је Луси одлучила да уради после генералне пробе и незгоде коју је изазвала? Зашто је госпођа Фиг уплашено махала Луси током представе и говорила јој да „обрати пажњу“?

Advertisements
Категорије:III разред
 1. Маја Векић
  3. марта 2011. у 11:02

  Луси је наѕвао Четвороока вила Крејг ѕато што је имала наоцаре и два ока.Луси се није радовала часовима плеса ѕато што ју је Крејг иѕаѕивао,ѕвао Четвороока вила и ѕато што је стално жвакао жваку и дувао балоне.У Крејговом понашању ју је нервирало како стално нешто грицка и жваце жваку током часа балета.Ствари су кренуле наопачке када је Луси кренула да игра,па се сударила са њеним другарима и срушила је јелку.Сусрет иѕмеђу Крејга и Луси је иѕгледао неспораѕумно.Госпођа Фиг је тражила од Луси да се иѕвини Крејгу ѕато што је ѕнала да је она добра девојцица.

 2. Маја Векић
  4. марта 2011. у 10:39

  Луси је прокувала од беса када ју је Крејг назвао Четвороока вила. Луси се сажалила над Крејгом када јој је дувао балоне са жваком. Луси је одлучила да од следећег пута носи наочаре и да мало легне у кревет. Госпођа Фиг је уплашено махала Луси да се не би сударила са јелком и њеним другарима. Прокувати од беса значи кад се неко јако наљути и крв му буде јако врела, па сав поцрвени.

 3. Теодора Коларов
  16. новембра 2012. у 13:12

  Лусин сан да заигра Шећерну вилу у балету Крцко Орашчић, претвпио се у ноћну мору. Требало је да носи наочаре док игра, а партнер јој је био онај хвалисави, надметни Крејг, којег је наставница увек истицала! Може ли ишта да буде горе од тога?

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: