Почетак > III разред > Треснућу вас! Бранила се Ема

Треснућу вас! Бранила се Ема

Елизабет Целер: Треснућу вас! Бранила се Ема 

Београд, Креативни центар, 2005.

.

Елизабет Целер је рођена у Минстеру, у Немачкој. Пише за децу и омладину. Добитница  је угледне немачке награде за омладинску књижевност за књигу Ана трчи у којој се снажно бори против ћутања о злочину. Књига „Треснућу вас! – бранила се Ема“ учвршћена је у Немачкој у обавезну лектиру за основну школу.

Eма и њени пријатељи из одељења не могу више да поднесу да их свакодневно злостављају девојчица Ева и њена банда. Проблем је још већи зато што их ни родитељи, па чак ни наставници, не разумеју, нити им пружају подршку. Ема и њени другари мораће сами да смисле како да се, на  праведан начин, изборе са Евом…

 .

Задатак

Како су Ева и њена банда свакодневно злостављали Ему и њене пријатеље? Зашто их родитељи и наставници нису разумели и нису пружали подршку? Како су се Ема и њени другари супроставили Еви и њеној банди?


Advertisements
Категорије:III разред
 1. Милица Кнежевић
  2. марта 2011. у 11:50

  Ева и њена банда су злостављали Ему и њене пријатеље на различите начине: подсмевалису им се, слали им претећа писма нпр. ,,да ће је чекати иза угла школе и ту ће бити свачега“ затварали их у WC и тукли су их….
  Родитељи и наставници им нису пружали подршку зато што су мислили да је све то дечија игра.
  Ема и њени другари су одлучили да се супротставе Еви, један од начина је био и стављање лепка на Евин престо, тј.WC шoљу. На малом одмору Ема је скупила снагу да викне на Еву, и тиме јој да до знања да је се не боји више. На крају су Ема и њени пријатељи успели да се изборе за сопствени мир.

 2. Luka Nikolić
  23. новембра 2012. у 19:27

  23.новембар 2012 у 19:54

  Ева и њена банда су злостављали Ему и њене другаре.Наговарали су их да раде разне ствари,такве ствари су се десиле и дечаку Азри.Ева га је наговарала да каже „Моја клупа смрди“.
  Родитељи и наставници их нису подржавали јер су мислили да је Ева једна добра и паметна девочица. У свему томе мислили да је то једна дечија игра.
  Ема и њени другари су се ујединили против Еве и њене банде. Супротстављали су се на разне начине. Као на пример шала са WC-ом. Тада је Ема скупила снагу да викне на Еву. Ева је на крају била кажњена и морала је да остаје после часова.

 3. Ирина Попоски
  4. децембра 2012. у 18:33

  Мислим да наставници и родитељи нису подржали и разумели Ему због тога јер су мислили да је то једна мала проста дечија свађица .Они су мислили да су њихова деца толико паметна,да ће то међу собом решити.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: