Почетак > III разред > Сумрак сабљастог тигра

Сумрак сабљастог тигра

Мери Поуп Озборн: Сумрак сабљастог тигра

???

 .

Мери Поуп Озборн је аутор преко педесет књига. Први пут је почела да пише о једанаестогодишњој девојчици чије су догодовштине биле и њене личне. Њен чувени серијал Чаробна кућица на дрвету путује кроз време у коме живе диносауруси , витезови, мумије, пирати и нинџе, и одлази у тропске шуме, стиже до Месеца, коралних гребена, посећује америчке Индијанце, Африку и Артик. Читајући њене књиге откривамо да маштом, писањем и читањем стварамо праву магију којом сазнајемо о свету који нас окружује.
 .

Овога пута Чаробна кућица води Џека и Ени у фантастичну авантуру.

Задатак

Где одлазе главни ликови да би доживели нове авантуре?  Опиши то место? Кога су тамо срели и упознали? Које особине Џека и Ени су ти се највише свиделе?  Које од тих особина поседујеш и ти?  Које не поседујеш, а желео би?  Шта треба да урадиш да би их имао?   У каквој би ти авантури желео да учествујеш или да је доживиш подстакнут  доживљајима из књиге?

Advertisements
Категорије:III разред
 1. 18. марта 2011. у 11:03

  Дечак и девојчица ишли су у пећине и тамо су нашли ствари људи који су ту некад живели.Мало после тога су наишли на цртеже који су ти људи цртали, кад су уловили неку животињу.Онда су видели чудну животињу по имену Врач.Иѕгледала је чудно,била је полу сова полу јелен.Видели су да не могу да се ѕадржавају, јер су долазили неки људи који су били опасни, узели су торбе и изашли су из пећине.Ишли су према кућици на дрвету и упали су у велику рупу. Убрзо је дошао Врач . Они су се зачудили и уплашили .Он им је помогао да изађу из рупе и позајмио им је његовог слона да би лакше прешли пут до кућице на дрвету.После тога су наишли на сабљастог тигра.Почели су да се боре против њега и после пар минута су га победили. После битке су безбедно ушли у кућицу на дрвету и ослободили Моргану.

 2. Предраг Карас
  23. новембра 2012. у 18:30

  Џек и Ени одлазе у ледено доба да би открили предмет на слово М и да би ослободили Моргану.Ледено доба је пуно чудесних створења и праисторијских људи.То место је било препуно белог прекривача тј. снега који је украшавао то место.Џек и Ени су тамо срели врача-господара животиња,који им је дао мамутску кост.Та кост им је служила да би ослободили Моргану.Врач је могао помоћу мамутске фруле да контролише сабљастог тигра-господара звери.Највише ми се свидело то што су Џек и Ени били:храбри,досетљиви,добронамерни,одговорни,паметни,авантуристичког духа,брижни,мудри и вредни.Особине које поседујем су одговорност,досетљивост,памет и добронамерност.Особина коју још не поседујем је жеља за авантуризмом али надам се да ћу кад још мало порастем и то имати.Да би испунио жељу да имам и ту особину морам да верујем у себе и у своје могућности.Желео бих да одем у доба Јуре пре сто милиона година када су живели диносауруси и да упознам њихов начин живота и да уживам у њиховим пустоловинама.

 3. Милутин Ћурковић
  20. децембра 2012. у 10:47

  Главни ликови су Џек и Ени. Да би доживели нове авантуре одлазе у чаробну кућицу на дрвету. то је била мала кућица направљена од дрвета,која се налази у крошњи највишег дрвета. Та кућица је била чаробна и пуна књига. У чаробној кућици на дрвету Џек и Ени су упознали једну мишицу коју су назвали Мрвица. Највише ми се свидела брижност Џека и Ени. Мислим да сам:брижан,несебичан,сналажљив. Желео бих да будем неустрашив и авантуриста. Треба ми мало више слободног времена и маште. Желео бих да се борим против нинџа.

 1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: